onsdag 9 oktober 2013

Skördefest!

Jaha...nu har det varit skördefest igen. Året går verkligen fort. Ön fylldes till bredden av folk som ville titta på konst handla pumpor och njuta at den goda stämningen.

Vi på Bofinken ville också vara delaktiga i den stora festen. Framförallt ville vi visa upp att barnens konstverk är väl värda en extra titt. Få konstnärer är nog så stolta över det som de har åstadkommit som barnen är.
I läroplan (Lpfö 98) står det att: Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sin skapande förmåga...

Vi valde att skapa ett skördefest träd i höstens härliga färger. Detta satte vi upp på vårt staket som ligger längst vägen. Vi ville ju att så många som möjligt skulle få se det.
Barnen fick först måla på stora papper. Det blev en härlig stund runt det stora bordet där alla fick plats. Vi hade pratat om vilka färger som det fanns på träden nu på hösten. Många förslag dök upp och vi plockde fram färger. Ett barn ville absolut ha rosa färg att måla med och det fick hon naturligtvis. Vem vill inte se lite rosa löv bredvid de andra vackra färgerna i träden.



När papprena hade fått sina höstfärger och hade torkat så fick barnen i uppgift att klippa löv av dem. Det blev en stund av stor koncentration och finmotorisk träning.
 


Sen var det bara att laminera löven och sätta upp dem på vårt staket. Oj så stolta våra konstnärer var. Föräldrarna fick inte gå här ifrån förrän de hade sett vårt träd.
 

1 kommentar:

  1. Härliga färger av härliga konstnärer! Klart att det finns rosa löv! Vi såg flera igår. En måste bara titta nooooooga. :)

    SvaraRadera