tisdag 4 juni 2013

Allt under solen










Även om vindarna var lite kallare än igår sken solen snällt över oss även idag. Och då kände vi hur reslusten slog till! Sagt o gjort. Vi packade frukt i ryggan o styrde kosan mot Klockmakarkullen. Känner ni till den? Grannkullen till Lovisatorpet. Mitt emot kyrkan. Där erbjuds man fantastiska möjligheter till både rörelse och fantasifulla lekar. 

Vi ringlade oss som en lång orm i riktning mot målet. Då började tankarna ringla också...
 
 
- Vad är det för orm som är så här lång? 
- Boaorm?
- Nej, huggorm! Det är den största ormen! 
 
Ja. Då så! Då vet vi. 
 
Ormen ringlade sig över trappan också. Lätt som en plätt! 
  
 
Framme vid målet var det dags att pröva sina vingar. Stenarna är också stora som huggormar. Därifrån kunde man flyga. Eller hoppa om man hellre ville det...
 
 
 
 Backarna var höga som hus.

Väl uppe på kullen hittade man en djungel...
 
 
 
 ... med äkta lejon i! 
 
 
 
Lejon klättrar i träd!
 
Det fanns också gott om "naturliga" saker att titta på: 
  
 
I handen - fibblor. Bäst att tala om eftersom bilden lämnar en del övrigt att önska... ;) Men den förtjänar sin plats på bloggen tack vare den fina kommentaren: "Heter de fibblor? Min pappa är bra på fåglar och min mamma är bra på blommor. Nu kan jag också." Underbart! 
 

Känner ni igen den - lusten att själv undersöka och pröva vad som är möjligt? Hoppas det. För den är underbar att se hos barnen. Kan man rita med smörblommor och blad? Hur ritar man en fibbla? Först blir det en vanlig blomma - ni vet, "cirklar på ett streck". Men så såg ju inte fibblan ut riktigt. Kronbladen är nästan rektangulära när man tittar närmare! Vi tittar nära. Sedan tittar vi lite till...
Vi såg fjärilar som vi också dokumenterade. Tur att det finns pennor när fjärilar inte alltid vill stanna så länge på en plats att en långsam mobilkamera hinner fånga dem på bild! En blåvinge var det i alla fall. Vi återkommer med bilder på den.

Dagens utflykt gav oss också lite försmak på nästa veckas stora begivenhet. På tisdag tänkte vi tillbringa större delen av dagen på Jordtorpsåsen och utforska, undersöka o säkerligen på olika sätt dokumentera naturen där. Vi hoppas att vädrets makter står oss bi och att vi får en dag som ger oss mersmak. Till hösten har vi nämligen redan lite lösa tankar om att regelbundet tillbringa hela dagar i naturen. Att verkligen utnyttja uterummet. Tänka hållbar utveckling och att värna om biologisk mångfald. Hur gör man det bättre än att bli bästa vän med naturen? 
 


Så kom vi då äntligen hem - hungriga som vargar! Eller huggormar kanske? I väntan på att hjälpredan skulle bli färdig med maten visade Karin oss en spännande ny bok om människokroppen och hur den fungerar. Så nu är vi redo för frågor även inom det området. Perfekt! Man kan inte ha för många frågor. Frågar man inget får man inget veta. 

Jaha. Det var dagens ketchupeffekt! Först kommer ingenting. Så kommer ingenting. Sedan kommer ALLT! Eller i alla fall två inlägg på en dag... Det är ju så när det händer så mycket och tiden inte riktigt räcker till. Ja. Ni vet. Life is life!

 
Nu är det mörkt! God natt... Ses imorgon!




 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar