tisdag 21 maj 2013

Vilket väder!

Helt underbart! Eller? Tänker ni något annat när ni tittar ut och regnet öser ner?

Vi Bofinkar älskar det i alla fall. Så pass mycket att vi med liv och lust plaskade runt tills vi (trots regnkläder!) var blöta utifrån och in. Eller inifrån och ut, om man så vill... Det var inte precis kallt ute och ni kanske minns känslan av galon i värme? ;) Men vi njöt av att få plaska så mycket vi orkade, så att vi också blev lite svettiga rörde oss inte i ryggen.

 
Dessutom - blev man för varm kunde man faktiskt duscha ute idag! ;) MED kläder. Men ändå!

 
Det kom nästan hur mycket vatten som helst! Vi fyllde små kärl...
 
 
... och stora! Man kan se viss koppling mellan dagens tidigare inlägg om man skulle vilja.
 
 
Idag, "inplastad" från topp till tå, fanns det ingen som hindrade att man tog sats och...
 

... gjorde världens största PLASK!!! Vissa fröknar (vi nämner ju inga namn här men... ;)) provade också. Den fröken var inplastad bara till hälften så nu vet hon att det som inte är plastat blir blött! Jätteblött! Men det gjorde inte ett dugg faktiskt. Prova får ni se! Ni kan göra det i smyg om ni tycker att det är pinsamt (eller här på gården... här finns alltid någon fröken som är värre;)). Det är precis lika roligt som när man var liten! Nästan roligare faktiskt...


Och det var nästan lika roligt att titta på. Hade man tur skvätte det lite på en samtidigt!
 

Den ena var "värre" än den andra! Men alla skrattade och hade roligt.
 

Vatten alltså... Kanske den ulitmata leksaken. :)


Det var till och med så roligt att trots att det blev dags för mat...
 
 
... så ville vi inte gå in! "Vi är inte hungriga! Du kan äta!"
 
 
Till sist tog hungern över i alla fall! Pitabröd med ryssröra var nog precis vad små magar behövde efter en sådan aktivitetsfylld förmiddag. Många var vi idag också. Bara ett endaste barn åkte på semester. Resten var på plats. Det dukades alltså till 19 idag. Ett sjå för veckans hjälpreda... Men ingen match såklart. Att räkna till 19 är väl inget för en Bofink!
 
 
Efter lunchen tog vi en lugn vila med massage och lugn musik. Det var jätteskönt så efter vilan kunde vi leka ganska lugnt trots att vi var många som behövde torka innan vi kunde ge oss ut igen.
 

När man har fått plaska av sig det värsta så upptäcker man nya användningsområden för vatten:
- Vad gör du?
- Skriver mitt namn.
För att vi kan... Det är väl gott!

 
- Hur ser ett S ut?
Någon som vet visar. Men vattnet gör att "färgen" tar slut. Då fyller man i resten själv.
- Titta. Det blev en tvåa!

 
Här är delar av en familj. Någon som känner igen sig?


 
Här skapas en bläckfisk.
- 1,2, 3, 4, 5, 6... Hur många armar har en bläckfisk egentligen, undrar konstnären?
- Åtta, svarar vännen raskt!
 
 
Hur tänker vi då?
 
Kommer ni ihåg förra veckan när vi skrev om alla goda saker som kommer av undervisning utomhus? Den här dagen har varit ett lysande exempel på att det är sant. Man blir dessutom så sugen på att prova saker (om vatten särskilt idag) och får massor av idéer när himlen är taket och bara fantasin sätter gränser.
 
I läroplanen står att läsa:
 
Förskolan ska sträva efter att varje barn



• utvecklar sin förmåga att lyssna, reflektera och ge uttryck för egna uppfattningar och försöker förstå andras perspektiv


• utvecklar nyanserat talspråk, ordförråd och begrepp samt sin förmåga att leka med ord, berätta, uttrycka tankar, ställa frågor, argumentera och kommunicera med andra,


• utvecklar intresse för skriftspråk samt förståelse för symboler och deras kommunikativa funktioner


 
 
Trots att dagen har erbjudit mängder och åter mängder av tillfällen till matematiska och naturvetenskapliga upptäckter så har fokus legat på kommunikation i olika former. Det blir ju gärna så när man är många tillsammans. Då blir kommunikationen ett viktigt verktyg att använda sig av. Det är inte alltid helt lätt att kommunicera. Men vi övar på... Och det där med skriftspråk - det gör i alla fall att man får prata till punkt på något sätt. Något som vissa av oss gillar mer än andra kanske... Man får passa på! ;)
 
Vi ses imorgon! Här eller där. Eller båda!
 
 

 
 
 

2 kommentarer:

  1. Hej Underbart att se och läsa om allt ni gör:)) Malin(Sagas mamma)

    SvaraRadera
  2. Kul att du gillar det! Det var ju liksom meningen... ;))) VI gillar effekten som uppstod på föräldramötet tack vare att ni nu vet lite mer ingående vad vi håller på med om dagarna när ni är på jobbet. Win win - liksom! Vi ses!

    SvaraRadera