onsdag 27 mars 2013

Påsk hos Bofinken

Efter några dagars tystnad är vi nu tillbaka. Ibland blir det lite "extra allt" över dagarna liksom... Kanske har det hänt er också någon gång ibland? Inte? OK... Hos oss blir det lite så i alla fall. Ibland bara. ;)

Idag blev det i alla fall lite onsdagsmys på Bofinken. För att smygfira påsken. Karin i köket bjöd oss på påsklunch nämligen och då ville ju inte vi vara sämre än att vi gick hela vägen vi också. Så imorse startades bakugnen och ingredienser till rulltårta blandades enligt konstens alla regler.

 
 
 
 
 
De mest morgonpigga (dvs de som kom tidigast till oss) av barnen fick hjälpas åt med smeten. Sedan fick alla hjälpas åt att göra sin egen bakelse.
 
 
De såg otroligt goda ut! Och ja - de smakade inte sämre kan vi lova. Medan vi turades om att vara bagare kunde man också välja att förbereda för själva sittningen. Vi tänkte oss långbord idag. Det är ju för mysigt att kunna sitta tillsammans när det är fest! Men hur ska man veta var man ska sitta när ingen har sin vanliga plats? Problem är till för att lösas. Vi gjorde egna placeringskort! Vart och ett olikt det andra - unika. Precis som vi...
 
 
 
 









 
Visst blir man sugen att sätta sig till bords?!
 
Det gjorde vi ju också... Först köade vi till buff'én och sedan njöt vi av maten. Idag fick man till och med påskgul juice till maten! Kan det bli mycket bättre än så?
 



 
Vi vill ju inte vara sämre än facebook och instagram här. Voila - en matbild! ;)
 
Hur tänker vi då?
 
Jo, visst kan vi räkna upp målen från läroplanen även här. För de finns med oss hela tiden. Som en slags ryggrad. Ni kanske till och med kan applicera några av de mål som vi redan visat er på de här aktiviteterna. Men idag låter vi bloggen vila från mål. För det här var en dag fylld av känslor (både upp och ner - precis som livet är), närvaro, samvaro, utrymme för individ och grupp, kreativitet, lek och omsorg. Precis som alla dagar. Men med liiiiiiite högre mysfaktor när påsken knackar på dörren och kanske till och med våren är på gång. Idag samlades nämligen årets första nyckelpigor in... Just sayin'! :)
 
 
 
Glad Påsk på er! Kanske några av oss syns på Blåkulla imorgon? Kör försiktigt med kvastarna då. :)
 
 
 
 
 
 

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar