onsdag 27 mars 2013

Öland Spirar 11-12 maj 2013

Vi tänkte att vi skulle flagga för en aktivitet som kommer bli aktuell om en dryg månad - nämligen Öland Spirar. Upplevde ni det förra året? Man kan säga att det är Ölands Skördefests lilla baby. En avknoppning som startade förra året, med satsning på trädgård, konst, mat och allt det som senare leder till skördefest.

I år vill Mörbylånga kommun visa upp alla våra härliga barn och deras upptäckarglädje inför naturen och allt som finns i den. Alla förskolor har fått en förfrågan om man vill delta och visa upp hur just våra barn utforskar och undersöker naturen. Vi tackade såklart JA till att vara med! Vi älskar ju naturen och allt som finns i den.

Nu är inte tanken att vi på något sätt ska profilera vår förskola. Det är barnen i fokus. Precis som det ska vara. Barnens ord, görande och skapande kommer att visas i Bokvärldens gamla lokaler på Ölands Köpstad 11-12 maj. Där kommer man också att få prova att göra enklare experiment, kanske plantera något frö, se någon liten film... Lite gott och blandat kan man säga.

Då har vi också en fråga: finns det några av er föräldrar som tillsammans med era barn skulle kunna tänka sig att hjälpa oss att bemanna den lokalen under någon liten stund mellan klockan 11-14 på lördagen den 11:e? Det krävs inga stora insatser och frågan kommer att gå ut till alla föräldrar på Algutsrums förskola (och såklart även de andra deltagande förskolornas föräldrar) så man ska inte behöva stå där hela lördagen. Blir vi många så kanske det räcker att man är där en halvtimme eller så. Och då kan ni ju passa på att se utställningen... De andra förskolorna har många spännande saker att visa upp också ska ni veta. På söndagen kommer man att kunna se utställningen men då kommer den att vara obemannad.

Fundera på saken och hör av er till någon av oss i personalen om ni kan tänka er att ställa upp. Vi kommer naturligtvis att vara er evigt tacksamma!



Vi ses!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar